Praktijkbegeleiding

Begeleiding Praktijk beginnende cliëntondersteuner

De PLUSacademie biedt op maat begeleiding op de werkvloer inclusief terugkomdagen en opdrachten om je het vak van cliëntondersteuner helemaal eigen te maken.

De PLUSacademie verzorgt ondersteuning en begeleiding van nieuwe cliëntondersteuners. De begeleiding is puur inhoudelijk. Deze gaat niet over de werkwijze van de organisatie, het registratiesysteem, etc.

Voor wie?

De begeleiding is geschikt voor cliëntondersteuners die de opleiding Mantelzorgmakelaar en BCMB-basisopleiding hebben gevolgd of volgen en die zich kunnen registeren als cliëntondersteuner via Registerplein.

Inhoud begeleiding

In kleine groepen van 5 beginnende cliëntondersteuners kom je gedurende 3 maanden 4 dagen bij elkaar. Tijdens de 3 maanden werk je aan een aantal opdrachten voor eigen cliënten. Je hebt een maatje (buddy) op de eigen werkplek. Er wordt verwacht dat je minstens 24 uur per week werkt om voldoende ervaring op te doen. Je krijgt een aantal opdrachten waar je een procesverslag van maakt.

Terugkomdagen

De terugkomdagen worden begeleiding door een ervaren docent en praktijkbegeleider. De praktijkdocent bezoekt jou eenmaal op locatie. Aan het einde van de 3 maanden lever je de opdrachten in en vindt er een eindgesprek plaats met de docent/praktijkbegeleider, de cursist en buddy op de werkvloer. Na deze begeleide praktijkperiode ontvangt je een certificaat van de PLUSacademie.

Voorwaarden

Je hebt een arbeidscontract bij een organisatie die cliëntondersteuning   levert van minstens 24 uur. Je hebt een maatje of buddy op de werkvloer.

Studielast

  • 4 bijeenkomsten van 10.00 – 16.00 uur op locatie
  • Werken aan praktijkopdrachten met ‘echte’ cliënten in de eigen organisatie
  • Afsluitend gesprek met praktijkdocent en buddy over jouw leerproces

Kosten

€ 1200,00 per cursist inclusief 4 lesdagen en 5 uur individuele begeleiding van docent/praktijkbegeleider, beoordeling stageopdrachten en certificaat.

Aanvragen praktijkbegeleiding